Nieuwsbericht

De PJF 100 jaar!

Door Leon van Dalen

Dit jaar bestaat de school 100 jaar! Dat is een heugelijk feit dat we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Omdat we niet weten of en hoe we dit kunnen vieren hebben we een plan bedacht dat altijd kan doorgaan. Het project heeft de titel gekregen: 'De PJF in 100 minuten'.

De komende tijd gaan we in de nieuwsberichten en op de website onder 'Historie' aandacht besteden aan het verleden! In korte filmpjes van één of twee minuten komen er gebeurtenissen, wetenswaardigheden, anekdotes langs. Hierbij vragen we iedereen een bijdrage te doen. De leerlingen en personeelsleden die nu op school zitten gaan er mee aan de slag, maar we vragen ook oud-leerlingen onder de ouders, oud-bestuursleden, oud-personeelsleden om mee te doen.

Dus hebt u verhalen, herinneringen, foto's of filmpjes uit uw schooltijd, of hebt u een buurman of buurvrouw die op de PJF heeft gezeten? Laat het ons weten, zodat we hier een mooi project van kunnen maken. Foto's kunnen we op school digitaliseren. De kinderen kunnen dan bijv. een interview afnemen en dat samen kunnen we dan in korte afleveringen op onze website plaatsen.

Vandaag beginnen we met een krantenartikel uit het Eilandennieuws van dinsdag 6 juli 1976 over de opening van het nieuwe (ons huidige) schoolgebouw. Uit de beschrijving herken je zo een aantal leuke aspecten van ons gebouw. Heel veel leesplezier!