Nieuwsbericht

Ophalen van de spullen

Door Leon van Dalen

Beste ouders en leerlingen,

Helaas gaat de school op 18 januari nog niet open! De regering wacht eerst het onderzoek af naar de Britse variant van het virus. Hopelijk zijn de resultaten van dat onderzoek positief. Positief is in deze tijd bijna een raar woord om blij mee te zijn! We hopen dat de verspreiding onder basisschoolleerlingen meevalt en we dan open kunnen op maandag 25 januari.

Dat betekent dat we minimaal nog een week extra thuisonderwijs hebben. Uit berichten en gesprekken blijkt dat dat soms best pittig kan zijn. Het thuisonderwijs combineren met (thuis)werk, met andere kinderen die thuis rondlopen en aandacht nodig hebben! Ook weten we van mensen die ziek zijn en in quarantaine zitten. Dat maakt het allemaal nog zwaarder! We hebben waardering voor u als ouders! Als er vragen of problemen zijn laat het ons weten via de meester of de juf! Blijf er niet mee rondlopen! De leerlingen kunnen altijd hulp vragen aan de meester of juf, in de bovenbouw gaat dat via het Chromebook wat makkelijker. Daarnaast wijzen we u op de filmpjes die opgenomen zijn door de leerkrachten. Uiteraard niet vergelijkbaar met een uitleg in de klas met interactie, maar een hulpmiddel zodat u als ouder niet alles hoeft uit te leggen, maar uw kind het filmpje kan laten bekijken.

Ook voor jullie, kinderen, is het een rare tijd! Je ziet de klas niet, de meester of juf alleen via een schermpje, of bij de uitleg via een opgenomen filmpje! Het is dan best lastig om je op je werk te concentreren, terwijl je misschien nog een broertje of een zusje hebt die je afleidt... Hou nog even vol! We hopen dat het nu niet meer te lang duurt. Maak gebruik van de filmpjes van de meester of juf. Dat helpt al een boel. Raffel je werk niet af, maar neem de tijd voor je thuiswerk. De meester of juf geeft minder werk op dan jullie normaal op school krijgen, dus jullie dag is lang genoeg om nog leuke dingen te doen. Vandaag of morgen maak ik het bericht met de foto's van het knutselwerkje van kerst. Heb je het nog staan? Stuur de foto dan nog snel in.

Voor de nieuwe schoolweek een nieuwe uitdaging... "Hoe blijf ik fris als ik aan het werk ben?!?" Maak een foto van wat je doet om fris te blijven. Of schrijf een verhaaltje hoe jij fris blijft... Maak daar een foto van en stuur het op naar info@pjf-herkingen.nl. We zijn benieuwd hoe jullie dat thuis doen! Eind volgende week maak ik dan een berichtje met alle foto's.

Op school zijn de juffen en meesters weer druk bezig geweest met het voorbereiden van de lessen voor volgende week. Morgenochtend kunnen de spullen met de lesmaterialen en de opdrachten worden opgehaald vanaf 11 uur. Om e.e.a. te stroomlijnen en drukte te vermijden, hanteren we onderstaand rooster:

- 11.00-11.15 Achtnaam beginnend van A t/m M
- 11.15-11.30 Achternaam beginnend met N t/m Z

Iedereen heel veel sterkte en natuurlijk heel veel (thuiswerk)plezier!

Met een hartelijke groet namens de meesters en juffen,
Leon van Dalen