Nieuwsbericht

Lezen, lezen, lezen

Door Leon van Dalen

Komende vrijdag is het de laatste keer schoolbibliotheek. Wilt u de boeken die u thuis hebt, meegeven? Dat geldt met name voor de leerlingen van groep 8.

We staan bijna aan het einde van dit korte schooljaar door de vroege zomervakantie en de week extra met kerst. Aan de leesresultaten van de toetsen en ook in de klas merken we dat de leesresultaten punt van aandacht zijn. Op school doen we dat elke dag al met het leeskwartiertje aan het begin van de dag. Na een vakantie en zeker na de zomervakantie merken we dat sommige kinderen terugvallen, omdat ze minder of niet lezen in de vakantie. Daarom de hartelijke aanbeveling: laat uw kind elke dag een poosje lezen en/of lees zelf met uw kind elke dag een stukje. Dan blijft het in het systeem zitten.

Daarom twee belangrijke dingen:

  • Vrijdag mogen de kinderen twee boeken meenemen om te lezen in de vakantie.  Spoort u uw kind aan om boeken te halen, dat doen wij ook.
  • In de vakantie kunt u met u kind voorlezen, stillezen, hardop lezen, samen lezen, om de beurt lezen, enz. Daarnaast kunnen kinderen ook voorlezen aan de hond, kat, goudvis of knuffel... Om elkaar te stimuleren is er de fotowedstrijd met twee categorieën: zelf lezen en samen lezen. U kunt de foto's insturen op het info-adres: info@pjf-herkingen.nl. Na de vakantie kiest de leerlingenraad in elke categorie een winnaar. De winnaars krijgen een boekenbon van 15 euro. De foto's publiceren we in een nieuwsbericht op de app/website.

Veel lees- en fotoplezier!