Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

Door Leon van Dalen

Beste ouders,

De besmettingen met corona nemen helaas weer toe. Gisterochtend lichtte een ouder (met kinderen in groep 3/4 en 5/6) de school in dat ze bij een zelftest een positief resultaat kreeg. De kinderen zijn daarna direct naar huis gegaan. Vandaag kregen we bericht dat het hele gezin, dus ook de kinderen, positief zijn getest. We wensen ze beterschap en hopen dat ze er snel weer bovenop zijn.

De regels op dit moment zijn dat de andere kinderen uit de klas niet in quarantaine hoeven. We willen voorkomen dat we groepen naar huis moeten sturen, voor zover dat in ons vermogen ligt. We weten niet of en hoever het virus verspreid is in groep 3/4 en 5/6, maar uiteraard ook bij de broertjes en zusjes. We kiezen daarom dus deze week sowieso de veilige route, totdat we weten dat de verspreiding beperkt is.

Als uw kind verkouden is, niest of koorts heeft, houdt uw kind dan thuis. Wilt u uw kind toch naar school sturen mag dat als u een negatief testresultaat overlegt aan de leerkracht. Dat mag een zelftest zijn.

Als iemand in het gezin positief getest is of in afwachting is van een testresultaat, blijven de kinderen ook thuis.

Denk aan de basisregels:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm uzelf en anderen in de samenleving.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Daarnaast nog wat huishoudelijke mededelingen: het ontbijt gaat morgenochtend gewoon door (vergeet niet de 3B's: bord, bestek en beker mee te geven (en uiteraard de lunch). We zijn morgen een half uurtje eerder uit in verband met dankdag.  Groep 5/6 heeft daarom morgen geen gym. Juf Wessels staat van woensdag tot vrijdag voor groep 3/4.

Met hartelijke groet namens het team,

Leon van Dalen