Nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Door Leon van Dalen

Beste ouders,

We zijn weer gestart na de voorjaarsvakantie! Fijn om (bijna) alle kinderen weer te zien op school. De voorjaarsvakantie was een periode om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. We leefden ook mee met juf Wessels en haar gezin nu in de afgelopen week haar schoonzus werd begraven. We wensen juf Wessels kracht toe om nu ook de gewone dingen weer op te pakken.

Op tijd beginnen
Vanochtend stond ik bij de voordeur om tien voor half 9, het regende dus de kinderen mochten direct naar binnen. Wat me opviel is dat we keurig op tijd konden beginnen. Daarom complimenten aan alle ouders en alle kinderen!

Schoonmaakavond 25 maart (namens de oudercommissie)
Maandag 25 maart staat de volgende schoonmaakavond gepland. Groep3/4 is aan de beurt. Op de vorige avond kwamen 3 ouders ons helpen, waarvoor onze grote dank. We hopen op 25 maart meer ouders te zien, want iedereen wil toch dat zijn/haar kind in een frisse klas en op een school toilet kan. U kunt zich via de opmerkingen opgeven. We hopen op een grote opkomst!

Projectmaand
De projectmaand is van start gegaan! Het thema is: 'Een uitje naar...' Waarschijnlijk heeft u het thema van de groep al gehoord van uw kind(eren). In de groepsberichten zult u verder worden ingelicht door de leerkrachten. Bij het project horen ook excursies. Die komen niet in plaats van de schoolreis, maar hebben het karakter van 'iets leren' en 'iets ervaren'. Het is dus niet nodig om dan snoep, chips of iets dergelijks mee te geven. U zult door de leerkrachten gevraagd worden om te rijden of mee te gaan. We hopen op uw hulp! De kijkavond is op 21 maart, reserveert u die vast in de agenda?

Luizencontrole
Morgenochtend wordt er weer gecontroleerd op de aanwezigheid van hoofdluis. We hopen dat de luizenzakken de kast weer in kunnen...

Fiets maximaal met 2 naast elkaar
In maart start de regionale campagne ‘Fiets maximaal 2 naast elkaar’ op Goeree-Overflakkee. Het is niet alleen verboden om met meer dan 2 naast elkaar te fietsen, het is ook gevaarlijk en kan een bekeuring opleveren die kan oplopen tot € 119,-.
Wanneer je met meer dan twee naast elkaar fietst, is er minder ruimte en kunnen de sturen in elkaar raken wat kan leiden tot valpartijen. Ook worden tegenliggers en achteropkomend verkeer gehinderd. Wanneer, zeker op onze polderwegen, gemotoriseerd verkeer gaat inhalen kan de buitenste fietser geraakt worden met alle gevolgen van dien. Soms is ook met twee naast elkaar niet veilig en is het verstandig om even achter elkaar te gaan fietsen.
Met borden langs de wegen worden fietsers aan deze regel herinnert zodat we samen kunnen werken aan de doelstelling van nul verkeersslachtoffers in het verkeer. Als ouder vindt u het waarschijnlijk het meest belangrijk dat uw kind veilig thuis komt, bespreek daarom dit onderwerp ook thuis. Overigens geldt het met twee naast elkaar mogen fietsen alleen voor fietsers. Snorfietsers en dergelijke mogen niet met twee naast elkaar rijden.

 

Hartelijke groet, mede namens het team!

Leon van Dalen