Nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Door Leon van Dalen

Beste ouders,

Waar groei natuurlijk is...
Afgelopen week zijn de tulpenbollen de grond ingegaan. De kinderen en leerkrachten hebben vorige week maandag veel werk verzet en de meesters hebben het karwei afgemaakt. Het resultaat: een omgewoelde grond. Nog niks te zien. Tegelijkertijd kun je het zien als een belofte: er komt groei en bloei aan. We zijn enorm benieuwd naar het voorjaar! Hartelijk dank aan de ouders van Lex en Fay voor de schenking!

Studiedag vrijdag (kinderen vrij)
Vrijdag hebben we een studiedag als team. De kinderen zijn daarom vrij!

Update vacature groep 3/4
Het is tot nu toe stil gebleven rondom de vervulling van de vacature. We kunnen nog niet heel veel melden, maar we willen u toch meenemen in het proces, we hebben namelijk niet stil gezeten. Zoals we allemaal weten is de markt erg krap en staan de sollicitanten niet in de rij. Toch hebben we een aantal puzzelstukjes op tafel liggen waarin je het plaatje al een beetje kunt herkennen. De puzzelstukjes liggen nog niet allemaal op hun plek, daar zijn we nog druk mee bezig. We werken aan een goede en stabiele situatie voor groep 3/4 en hopen u daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Vrijdag 23 december neemt Juf Lokker afscheid. Om 12 uur is er dan de gelegenheid voor de ouders om afscheid van haar te nemen.

Nieuwe baan Juf Van der Waal
Juf Van der Waal gaat onze school verlaten. Ze heeft een nieuwe baan en hoopt daar op 5 december te starten. Vrijdag 2 december is haar laatste werkdag bij ons op school. De komende twee weken zullen vooral in het teken staan van het overdragen van de taken. Vandaag hebben de leerlingen van de plusklas en groep 3/4 het nieuws op school gehoord. We zijn druk bezig om te kijken hoe we de plusklas en de ondersteuning in de klas en van individuele leerlingen zullen vormgeven tot aan de kerstvakantie en daarna. Op vrijdagmiddag 2 december is er om 14.00 uur de gelegenheid om afscheid te nemen van Juf Van der Waal.

Vrijwillige ouderbijdrage
Tot nu toe is er 760 euro binnengekomen voor de vrijwillige ouderbijdrage. Daarvoor hartelijk dank! Heeft u nog niet betaald en wilt u dat nog doen? Dan zien we uw bijdrage graag tegemoet.

Corona
Corona is helaas nog niet weg. De afgelopen weken zijn er al heel wat kinderen ziek geweest, soms positief, soms negatief met dezelfde klachten. We vragen u alert te zijn en bij corona verschijnselen te testen en als uw kind positief getest is, uw kind dan thuis te houden. Testen zijn verkrijgbaar op school.

Pluslokaal/kerkzaal
Op de teamvergadering hebben we afgelopen dinsdag de naam voor de kerkzaal/pluslokaal gekozen. Deze ruimte gaat het 'Groeilab' heten. We gebruiken deze ruimte namelijk voor verschillende doelen: de plusgroep, het splitsen van groepen en het geven van hulp in groepjes of individueel.  Groeilab vinden we passen bij ons motto: 'Waar groei natuurlijk is...' Zo hopen we in dit lokaal bij te dragen aan de groei en de ontwikkeling van onze leerlingen. We danken de leerlingen en ouders die meegedacht hebben!

Kerst
We hopen donderdag 22 december de kerstviering van groep 1-4 om 10.00 uur te houden en groep 5-8 om 19.00 uur in de kerk van de GerGem.  Ouders, grootouders en familie zijn dan hartelijk welkom om het kerstfeest mee te vieren. Op vrijdag 23 december zijn alle kinderen om 12.00 uur uit.

Met vriendelijke groet namens het team,

Leon van Dalen