Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

Door Leon van Dalen

Beste ouders, 

Aan het einde van deze eerste schoolweek van 2022 mogen we dankbaar terugkijken. Bijna alle kinderen waren op school en we zijn dit kalenderjaar gestart met 87 leerlingen. We mochten een nieuw gezin welkom heten hier op het dorp en in groep 0-1-2 zijn er ook nieuwe leerlingen naar school gekomen. We zijn daar erg blij mee. We zijn ook blij dat we deze week gewoon les konden geven en dat er geen besmettingen gemeld zijn. We hopen dat dit in de komende weken zo blijft.

Komende twee weken worden er Cito-toetsen afgenomen op school. Dit doen we om te kijken welke lesstof de kinderen zich hebben eigen gemaakt. Wilt u met tandarts en dokterbezoek e.d. hiermee rekening houden? Het is namelijk niet fijn als kinderen op andere momenten toetsen moeten inhalen. 

Komende week staat eigenschap 3 "belangrijke zaken eerst" centraal. Dat komt mooi uit: de toetsen zijn een belangrijke momentopname, overigens niet om af te rekenen, maar om te kijken wat we de kinderen in dit half jaar tot aan de zomervakantie kunnen leren.

In de kerstvakantie zijn de materialen geleverd voor het nieuwe klimtoestel. We hopen binnenkort met de werkzaamheden te starten en kunnen daar hulp goed bij gebruiken. Begin volgende week hoop ik daar in een apart bericht daar meer info over te geven en mensen te vragen. We kunnen hiermee 4.500 aan plaatsingskosten besparen. We zoeken daarnaast nog sponsors voor het ontbrekende geldbedrag. Werkt u bij een bedrijf, kent u een bedrijf of heeft u zelf een bedrijf? Wilt u dan de adresgegevens komende week mailen naar info@pjf-herkingen.nl of dit op een briefje meegeven? Donderdagmiddag vergadert de leerlingenraad en dan willen we een sponsorbrief opstellen en deze versturen naar de bedrijven. Als het speeltoestel gereed is willen we dit op een feestelijke manier openen. De bedrijven kunnen dan bijv. een vlag bevestigen aan ons hek, om zo reclame te maken! Helpt u mee?

Voor nu wens ik iedereen, mede namens het team een heel goed weekend toe!

Met hartelijke groet,

Leon van Dalen